KKV Energiakiadás Csökkentés

“A fenntarthatóbb zöld jövő záloga”

Agency

Energia Mentor Program

2021.02.10
ENERGIAHATÉKONY CÉGMŰKÖDÉS - INGYENES ZÖLD ENERGIA FELHASZNÁLÁSÁVAL - UNIÓS TÁMOGATÁSSAL!

ENERGIA MENTOR PROGRAM - MOST MEGÉRI AZ ÁTÁLLÁS!

A Széchenyi 2020 költségvetési ciklus hátralévő időszaka alatt, a legtöbb Operatív Program egyik központi célja a megújuló energiaforrások alkalmazásának támogatása. Nem kérdés, miért van szükség az átállásra! Ön még fizet az energiáért? Ha a jövőben inkább megtermelné az összes szükséges energiát, amit akár hő, vagy villamos energiaigény formájában hasznosít, akkor itt az ideje tenni a támogatások megszerzése érdekében. Hamarosan több 100 Mrd értékű európai uniós forrás nyílik meg, mely lehetővé teszi a MAGÁNSZEMÉLYEK, - CÉGEK, - NONPROFIT SZERVEZETEK által működtetett ingatlanok épületenergetikai korszerűsítését. Legyen szó akár egy üzemcsarnokról, kereskedelmi vagy szolgáltató egységről, vagy családi házról, csak akkor van esélye támogatás igénybevételére, ha pályázati időn kívül kezdi el a felkészülést.

Ha Ön fontolgatja már, hogy épületenergetikai korszerűsítésbe kezd, és az alábbi kérdésekre most nem tudna igennel válaszolni, akkor érdemes szakértőinkkel egyeztetnie.

 1. Tudja már, milyen műszaki koncepciót érdemes megvalósítania, ami a legnagyobb energiaköltség csökkenést, akár rezsinullázást célozza?
 2. Rendelkezik 2020 január 1. után elkészített jelenlegi és megvalósuló állapotra vonatkozó energetikai tanúsítással?
 3. Ha igen, akkor olyan energetikus készítette el a tanúsítást, aki a korábbi pályázatok esetében már rendelkezett megfelelő referenciával?
 4. Tudja, honnan érdemes beszereznie a szükséges eszközöket, hogy az minőségileg,- a pályázati elvárásoknak,- valamint az Ön igényeinek is megfeleljen?
 5. Rendelkezik már előzetes költségtervezettel?
 6. Rendelkezik olyan finanszírozási tanácsadóval, aki teljeskörűen mindenben az Ön érdekeit képviseli és ismeri az összes finanszírozási megoldást?
 7. Tudja, milyen szükséges enegedélyeket kell beszerznie a pályázat benyújtása előtt?

Energia Mentor Programunk célja, hogy segítsük az Ön energetikai projektjét megfelelő minőségben előkészíteni, majd a megvalósításkor is menedzseljük azt.

Amennyiben még nem rendelkezik energetikai tanúsításon alapulú műszaki koncepcióval, előzetes költségvetéstervezettel, elkészítjük Önnek a szükséges dokumentációt.

Tudjuk mire van szükség egy nyertes pályázathoz és azt is, mi az amit megéri megvalósítani.

Agency

Hasznos tippek

2021.02.10
HASZNOS TIPPEK - ENERGETIKAI BERUHÁZÁS ELŐTT ÁLLÓ CÉGEKNEK!

Az Ön cégének sikerült már minimalizálnia az energiafelhasználását, és az ezzel kapcsolatos költségeket? Ha még nem tett érte, akkor a lentiekben néhány jó tanáccsal szolgálunk.

Amennyiben a közeljövőben épületenergetikai korszerűsítésben gondolkodik, illetve megújuló energiafelhasználással kapcsolatos beruházást tervez, akkor érdemes figyelembe vennie az alábbi fontos szempontokat.

 1. Az érdeklődés és túljelentkezés ezekre a pályázatokra a korábbi években több mint tízszeres volt, csak az elsők között beadott pályázók nyerhettek!
 2. A pályázat alapja az előzetes energetikai számítások, melyet kamarai tagsággal, felelősségbiztosítással rendelkező energetikus mérnök készíthet.
 3. Ne várja tétlenül a pályázat kiírást! Tapasztalataink szerint, a követelményeknek megfelelő energetikust a pályázati szakaszban nem, vagy csak nehezen és túl drágán lehet találni, mert kevesen vannak azok, akik megfelelnek minden követelménynek és pályázati tapasztalatuk is van. Enélkül pedig nem készülhet sikeres pályázat.
 4. A pályázat beadásához szükséges dokumentumok: energetikai tanulmány/tanúsítvány, műszaki tervdokumentáció, kiviteli terv, részletes költségvetés, három kivitelezői árajánlat stb...
 5. Naperőmű esetén engedély és a helyi áramszolgáltatóval megállapodás a villamos energia átvételéről elengedhetetlen.

Mint látja, ez nem egy néhány hetes „apró” munka. Ha az energetikai beruházását támogatással szeretné megvalósítani, pályázati időszakon kívül kell elkezdenie a felkészülést! Valószínűleg mielőtt még döntést hozna egy több milliós beruházással kapcsolatban, szeretné tudni, milyen műszaki megoldásokkal, innovatív technológiával tudná a legnagyobb megtérülést elérni és mindez mennyibe kerülne. Ez a célja az EMP Komplex Energetikai Hatástanulmánynak ezért már most szánjon rá időt és pénzt, hogy a megfelelő döntést profi, a pályázati kiírásoknak is megfelelő energetikus szakember közreműködése által tudja meghozni.

Az előző pályázatokban sikerrel dolgozó energetikusokat, mérnököket, kivitelezőket tudunk ajánlani, akik már bizonyították, hogy színvonalas munkájukkal elősegítik a pályázati támogatások elnyerését.

hamarosan...

2021.02.10
hamarosan...

hamarosan...

hamarosan...

hamarosan...

hamarosan...

hamarosan...

hamarosan...

hamarosan...

hamarosan...